Päätoimittajat Hanna Haverinen ja Kaisa Luhta

Pääkirjoitus

Tervetuloa vuoden 2017 Kuriositeettikabi.netin toisen numeron pariin. Tänä vuonna Suomi on ansaitusti juhlinut satavuotista taivaltaan, minkä juhlintaan ovat ottaneet osaa myös useat museot ja muistiorganisaatiot. Myös me, täällä kuriositeettikabi.netin toimituksessa, tahdoimme osallistua juhlavuoteen, mutta sen sijaan, että olisimme keskittyneet vain muistelemaan mennyttä, päätimme suunnata katseen myös tulevaan. Pitkien pohdintojen jälkeen teemaksi valikoitui lopulta Suomi +/100.

Teema antoi kirjoittajalle mahdollisuuden valita lähestymistavan. Korostaako jo kuljettua matkaa vaiko suunnitella minkälaista kulttuuriperintötyö mahdollisesti on tulevaisuudessa? Jälleen kerran saimme erinomaisia ja toisistaan poikkeavia artikkeleita, jotka rikastuttavat käsitystämme Suomen kulttuuriperinnöstä. Tässä numerossa lukijamme pääsevät tutustumaan sekä vedenalaiseen kulttuuriperintötyöhön että vierailemaan Suomen mahdollisesti isoimmassa yleisötapahtumassa.

Milla Airosalmi kertoo Suomen vesistöissä lepäävistä hylyistä ja pohtii miten niitä olisi mahdollista saada saavutettavammaksi. Aune Kämäräinen kertoo kahden yksityisen museon syntytarinan. Mooses Putron kotimuseo ja Kaarteen sotamuseo avaavat mielenkiintoisen ikkunan Suomen ja Suomen museoiden historiaan. Ilmailua ja ilmailun historiaa käsitellään kahden artikkelin voimin. Kaisa Nikkilä vie lukijan vierailulle Suomen ilmavoimamuseoon Jyväskylään. Valeri Saltikoff avaa Kaivopuiston lentonäytöksen suunnitteluprosessia ja toteutusta, missä jännitystä riitti tapahtumapäivän aamuun asti. Samuli Kraneis vie lukijan Urheilumuseon kulissien taakse, missä pääsemme tutustumaan museoharjoittelijan arkeen ja monipuolisiin tehtäviin.

Kiitos kaikille kirjoittajille hienoista ja mukaansa tempaavista artikkeleista. Yksi tämän työn hienoimpia puolia on tutustua mielenkiintoisiin ja itselle ennen tuntemattomiin museoihin ja samalla esitellä niitä lukijoillemmekin. Toivottavasti viihdytte lehtemme parissa ja löydätte lehdestämme vierailun arvoisia museokohteita.

Miellyttäviä lukuhetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *